Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Killer' zeldzame pinguïns Australië gedood

  •  
29-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vos_71.jpg
Aan het schrikbewind van een vos, die in het havengebied van Sydney 26 zeldzame dwergpinguïns heeft gedood, is een eind gekomen. Een jachtopziener heeft het dier zaterdag met hulp van vrijwilligers gevangen en gedood, schrijft de Sydney Morning Herald zondag.
Ondanks de inzet van zo'n veertig mensen liet de vos zich wekenlang niet pakken. In aas dat werd neergelegd als lokmiddel had het dier geen trek. Wat wel werkte was een methode waarbij een apparaat het geluid van een gewond konijn nabootste. Toen kwam de vos binnen schootsafstand.
Ongeveer 100 vrijwilligers, die dag en nacht de pinguïns probeerden te beschermen, konden de dood van 26 vogels niet voorkomen. Daarmee is een flinke slag toegebracht aan de kolonie van zo'n 67 broedparen. De dieren zijn slechts 33 centimeter groot en wegen zo'n 1,5 kilo.
Wildbeheerders blijven uit voorzorg patrouilleren, voor het geval er nog een tweede vos in het spel is. Het karkas van de vos wordt nu overgebracht naar een dierentuin. Daar wordt de inhoud van de maag onderzocht.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.