Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kikker probeert kwikstaart te vangen | Zelf Geschoten

  •  
22-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
13409 keer bekeken
  •  

Deze groene kikker besluipt een jonge witte kwikstaart en probeert die met een grote sprong te pakken. Maar... hij mist! De kwikstaart kan op een haar na ontsnappen aan de kikker. Dit bijzondere moment is in slow-motion gefilmd door Sandra Teer. 

Een volwassen kikker is een roofdier dat alles probeert te pakken wat beweegt en dat niet te groot is om door te slikken. Zo eet hij verschillende soorten insecten, krekels en slakken. Maar ook muizen, vissen en zelfs vogels staan soms op het menu van de kikker.

Tijgerende kikker 

De kikker ziet een insect en sluipt er als een tijger langzaam op af. Dichtbij genoeg maakt hij een bliksemsnelle sprong. Het lijkt echter geen insect waar hij zich op gemunt had. Wat een teleurstelling! Video van Jacqueline Gerhardt.

Pad smult van mierennest 

Deze pad zit lekker te smullen van een mierennest. Vliegensvlug pakt hij de miertjes met zijn tong. ‘Wij hebben veel kikkers in de tuin, maar die zie je meestal alleen s ’avonds. Deze pad zag ik overdag, dus ik ging eens kijken. Als je goed kijkt zie je twee keer zijn tong gaan!’ Gefilmd door Kitty Muizelaar.

Meer over:

kikker, kwikstaart
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.