Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kijkkracht

  •  
11-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Martin Kers (1944) is een bekend buiten- en landschapsfotograaf die reeds vele plekken in Nederland op een verrassende manier heeft weten vast te leggen. Jaren geleden liet Kers zijn oog vallen op de natuur die voor iedereen dichtbij is, maar niet direct opvalt. Het idee voor dit boek was geboren.
Oer gaat over de schoonheid van uitkomende rietstengels, waarvan Martin Kers vertelt dat je de grond voelt trillen als de stengels beginnen te groeien. Oer gaat over stenen langs rivieroevers, over slootjes met twintig miljoen wimperdiertjes op één foto, over de wonderlijke vreemde vormen van zoetwatersponzen, maar ook over gewoon kroos. Oer laat foto's zien van de natuur als vormgever van grassen, mossen en boomschors.
De foto's zijn op een speciale manier vormgegeven en alle pagina's zijn voorzien van korte informatie over wat we zien, anders zouden we nog de helft niet waarnemen. Naast de foto's bevat Oer verhalen van bekende auteurs, die op aanstekelijke wijze over hun alledaagse 'oergevoel' vertellen.
Oer - de kracht van kijken - Martin Kers & Willem Kolvoort
Uitgever: Thieme Art  ISBN: 9789078964193
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.