Vroege Vogels

Kijkers Journaal geschokt door doden giraffe

  •  
10-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
giraf_02.jpg
Een deel van de kijkers van het NOS Journaal heeft zondagmiddag geklaagd over het uitzenden van expliciete beelden van het doden van de giraffe Marius.
Bij de NOS kwamen telefoontjes binnen van kijkers die hun ongenoegen uitspraken over het tonen van beelden van het doden van het gezonde dier in een dierentuin in Kopenhagen. Dat gebeurde op tijdstippen dat veel jonge kinderen keken.
Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws zegt achter het besluit te staan de beelden uit te zenden. ,,Ik heb daarover geen twijfels, want het is een opmerkelijke en nieuwswaardige zaak. In verband met de jonge kijkers had er echter wel een waarschuwend woordje bij gekund.''
RTL Nieuws
Volgens Gelauff ontving de NOS zondagmiddag meer telefoontjes dan gemiddeld. RTL Nieuws, dat de beelden eveneens uitzond, zegt geen klachten te hebben ontvangen.
In beide journaaluitzendingen was te zien op welke wijze de giraffe werd gedood. Ook werd getoond hoe Marius in stukken werd gesneden en aan de leeuwen werd gevoerd.
Sociale media
Op sociale media, waaronder Twitter, werd eveneens geklaagd. Zo twitterde ?@AnnekeKoskamp: ,,Niet zo handig van @NOS om om 16.45 uur een verscheurde giraffe te laten zien in het Journaal....kinderen hier redelijk van slag....''
?@Goukehilte twitterde: ,,Kijkt Milo ook een keer mee naar het Journaal, wordt er een giraffe doodgeschoten in stukken gehakt en aan de leeuwen gevoerd.''
Inteelt
De jonge giraf Marius werd eerder op zondag door de veearts van de dierentuin doodgeschoten. Volgens de directeur van de dierentuin was dat nodig om inteelt in het Europese fokprogramma te voorkomen.
Bron: ANP
Bekijk de beelden van het NOS Journaal hier.
Inmiddels is er een petitie gestart voor het aftreden van de directeur.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.