Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kies de Nationale Vogel_29_10_2015

  •  
29-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huismus_11.jpg
Vrijwel alle landen in de wereld hebben een Nationale Vogel . Alleen Nederland nog niet. Vroege Vogels vindt dat daar verandering in moet komen. Daarom organiseren wij de Verkiezing van de Nationale Vogel in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Elke week passeert een van de tien genomineerde gevederde vrienden de revu. Zondag ruim aandacht voor de huismus, met onder meer een oproep van huismusambassadeur Kees Jansma.
Je kunt nu stemmen
Welke vogel vind jij staat symbool voor Nederland en typeert de Nederlandse volksaard het beste? De tien genomineerden vogels zijn (in willekeurige volgorde): de kievit, de grutto, de huismus, de blauwe reiger, de boerenzwaluw, de ooievaar, de merel, de koolmees, de roodborst en de ijsvogel.
Ruim 11 duizend stemmen zijn er sinds eind juni uitgebracht op een longlist van 28 vogels. Dit resulteerde in de tien genomineerde vogels waarop nu gestemd kan worden. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.