Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Kies de Nationale Vogel_25_09_2015

25 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
natvogel.jpg
Vrijwel alle landen in de wereld hebben een Nationale Vogel. Alleen Nederland nog niet. Vroege Vogels vindt dat daar verandering in moet komen. Daarom organiseren wij de Verkiezing van de Nationale Vogel in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Elke week passeert een van de tien genomineerde gevederde vrienden de revu. Zondag staat de grutto centraal. Albert Beintema schreef dit jaar in zijn boek "de Grutto" een vurig pleidooi voor deze vogel als nationale soort. Ook Syb van der Ploeg is groot voorstander van de grutto. 
Welke vogel staat volgens jou symbool voor Nederland en typeert de Nederlandse volksaard het beste? De tien genomineerden vogels zijn (in willekeurige volgorde): de kievit, de grutto, de huismus, de blauwe reiger, de boerenzwaluw, de ooievaar, de merel, de koolmees, de roodborst en de ijsvogel.  Je kunt nu stemmen !
grutto2
Ruim 11 duizend stemmen zijn er sinds eind juni uitgebracht op een longlist van 28 vogels. Dit resulteerde in de tien genomineerde vogels waarop nu gestemd kan worden. 
Begin november maken we de Nationale Vogel bekend!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar