Vroege Vogels

Keukenhof hoopt toch stiekem op lenteweer

  •  
16-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_171275.jpg
De Keukenhof maakt zich niet zo druk om het ongebruikelijk koude weer deze dagen. Het is een natuurpark en laat zich niet leiden door de wil van de mens, vinden de medewerkers. Toch hoopt het bloemenpark stiekem op wat lenteweer voordat de deuren opengaan op 23 maart. ,,De natuur is traag dit jaar, maar we doen er niets aan, we gaan geen warmtebronnen plaatsen of zo. Zoals de natuur is, bieden we hem aan'', legt een woordvoerster donderdag de filosofie van het park uit.
Vorig jaar werd de Keukenhof in februari nog platgebeld met de vraag of de opening niet vervroegd kon worden omdat het al zo'n mooi lenteweer was. ,,Is het niet de ene kant uit, dan wel de andere'', aldus de woordvoerster. De natuur herstelt zichzelf, zeggen de bollentelers die aan de Keukenhof leveren. Vorig jaar kwam die oude wijsheid dan ook uit: een flink pak sneeuw in maart temperde de bloeilust van de bollen.
Bang voor inkomstenderving is het park niet. Ongeveer 65 procent van de jaarlijkse bezoekers komt uit het buitenland. Het grootste deel daarvan heeft een rondleiding door de Keukenhof al geboekt, de tour is onderdeel van een vast programma.
Het bloemenhof is geopend tot en met 19 mei. De middenperiode is ongeacht het weer altijd de mooiste. De 'vroege' bezoekers zijn niet alleen afhankelijk van de wil van de buitenbloemen, in de paviljoens staan al onder meer tulpen en orchideeën in volle bloei.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.