Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kerstcircusdieren mishandeld

  •  
30-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
De tijgers uit een Zeeuws kerstcircus zijn onlangs mishandeld. En ook met een olifant van een circus in Den Haag wordt slecht omgesprongen. Dit blijkt uit beelden die ‘ Wilde Dieren de Tent Uit’ binnenkreeg. De dierenactieclub deed vorig week een oproep om verwaarlozing en mishandeling van circusdieren te filmen en op te sturen.
Zo is er op een video te zien hoe een dompteur tijdens een training achter de schermen met een stok en zweep op het hoofd van de tijgers slaat. In augustus deed ‘Wilde Dieren de Tent Uit’ al aangifte van dierenmishandeling tegen de man, in een andere zaak. Hij is namelijk ook de dompteur van olifant Betty. Er zijn beelden waarop het dier wordt geprikt met een olifantenhaak om haar te dwingen kunstjes te doen.
Deze week kreeg Wilde Dieren de Tent Uit ook een video binnen over olifant Ramboline bij het groot kerstcircus Den Haag. Hierop is het kunstje te zien waarop Ramboline voet voor voet over palen moet lopen. Volgens de dierenactieclub is hier ook sprake van mishandeling.
Op bovenstaande beelden is een filmpje van de mishandeling van Olifant Betty te zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.