Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kerst op de evenaar

  •  
24-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kerststal_jacintha.jpg
Voor mij is het heel vreemd om me bij deze temperaturen te realiseren dat het kerst is. In de week van 8 december stond er ineens een levensgrote kerststal op de Malecon in Puerto Ayora, midden in de zon. Mijn collega’s stelden op hetzelfde moment voor om het kantoor met kerstversiering te gaan bewerken. En op steeds meer plekken in het stadje zag ik heel spaarzaam kerstversiering verschijnen. Zelfs bij het hoofdkantoor van de CDF is een kunstkerstboom neergezet, want sparren vind je hier echt niet.
Voor mij en voor verschillende collega’s uit Europa en de USA is kerst heel ver weg. In Nederland struikel je rond deze tijd over alle kerstspullen en alle kerstreclame. Hier merk je er veel minder van, behalve dan die stal en natuurlijk de twee kerstklokken op kantoor en heel beperkt de etalages. Ik heb besloten me maar bij mijn gevoel aan te sluiten en er dit jaar niets aan te doen. Het wordt vast een rondje schildpadden op het centrum en misschien een beetje strand. Ik wens iedereen in Nederland een hele goede kerst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.