Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Kerken kunnen groener'

  •  
22-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kerk.jpg
Kerken kunnen een stuk groener. Dat vindt ontwikkelingsorganisatie Tear. De organisatie in Zeist is daarom een klimaatcampagne begonnen om kerkgemeenten te laten nadenken over klimaatverandering en concrete acties. Dat meldt Tear vrijdag.
Tear is initiatiefnemer van de campagne De Groen(ste) kerk en werkt in het project samen met de christelijke jongerenorganisatie Time to Turn, het Christelijk Ecologisch Netwerk en de Evangelische Alliantie.
Kerkgemeenten kunnen zich tot 1 mei aanmelden voor de wedstrijd via de website recycleyourmind.nl. ,,De kerk die het meest creatief en bevlogen met duurzaamheid aan de slag gaat, wordt op 5 juni, World Environment Day, uitgeroepen tot Groenste Kerk 2010'', zegt een woordvoerder. ,,De prijs is vooral een aanmoedigingsprijs.'' Volgens de organisatie kunnen kerken veel energie besparen door bijvoorbeeld de verwarming van kerkzalen, consistories en gemeentecentra beter te regelen.
Om inspiratie op te doen voor duurzame maatregelen heeft Tear zogenoemde kerkpakketten bedacht met tips en een scheurkalender. ,,De kalender is bedoeld voor de vastentijd, 40 dagen voor Pasen, maar er staan voor iedere dag groene tips, weetjes en overdenkingen op.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.