Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kenners genieten toch van zonsverduistering

  •  
01-08-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonsverduistering_01.jpg
De gedeeltelijke zonsverduistering is vrijdagochtend toch in een groot deel van het land te zien. Ten zuidwesten van de lijn Den Helder-Enschede is het fenomeen het beste waar te nemen. In het noordoosten zit meer bewolking, maar ook daar is de zon soms te zien.
Dat meldt het KNMI vrijdagochtend. Tijdens de verduistering is de zon te zien terwijl er linksboven een "hapje'' uit het hemellichaam verdwenen is. Omdat het om een gedeeltelijke verduistering gaat, neemt het licht van de zon niet af.
Het fenomeen begon vrijdagochtend rond 10.37 uur en duurt een kleine twee uur. Volgens een zegsman van stichting De Koepel, een organisatie voor amateursterrenkundigen, is het een "schitterende ervaring. Verduisteringen zo mooi en helder als deze heb ik zelden gezien.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.