Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kees Jansma voor de huismus

  •  
22-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Ooit was de huismus Nederlands talrijkste broedvogel, maar moest die plek in de jaren ‘70 afstaan aan de merel. Huismussen zijn het talrijkst bij oudere huizen in een deels groene, liefst wat rommelige omgeving aan stadsranden of op het platteland. In strakke nieuwbouwwijken en in het versteende hart van grote steden zijn ze schaars of ontbreken ze bij gebrek aan nestgelegenheid en/of voedsel. Het merendeel van de huismussen brengt zijn hele leven door binnen een straal van enkele honderden meters van de geboorteplek.
Bij de verkiezing van de Nationale Vogel verdedigt ambassadeur Kees Jansma deze hippende zaadeter; de huismus. Jansma werkte jarenlang bij Studio Sport voordat hij van 2004 tot en met 2014 perschef van het Nederlands voetbalelftal werd.  Momenteel werkt hij voor Fox Sports.  
Kees Jansma noemt z’n huismus een beetje Hollands, een beetje truttig, een beetje niks, bedrijvig, vriendelijk en onopvallend. Een beetje zoals hijzelf ook is en daarom voelt hij zich zo tot de huismus aangetrokken! Jij ook?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.