Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kassa-test: thermosflessen

  •  
16-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding_2015-11-16_om_15.05.11.png

© Kassa

Een ‘must-have’ voor natuurliefhebbers die er graag op uit gaan: een thermosfles. Of je drankje warm of koud moet blijven, een thermosfles van goede kwaliteit is dan welkom. 
Testen
Kassa liet twintig enthousiaste natuurliefhebbers en vogelaars acht thermosflessen testen. Deze mensen maken veelvuldig gebruik van thermosflessen. Ook zijn er tests uitgevoerd in een laboratorium. 
Natuurliefhebbers
Elke natuurliefhebber kreeg vier verschillende thermosflessen mee. Er is gedraaid en gedrukt, ze hielden de flessen ondersteboven en lieten ze uit hun handen vallen. Ook wordt er gekeken of de koffie en thee nog warm genoeg is vijf uur na het vullen en aan het einde van de dag (een uur of zeven na het vullen van de flessen) wordt de warmte nog een keer gecontroleerd met een thermometer. 
Laboratorium
In het laboratorium werd in elke fles een elektrode geplaatst om het temperatuurverlies te meten. Ook werd een warmte camera op de flessen gezet. Zo was te zien of de doppen goed genoeg isoleerden. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.