Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kapitein: sorry voor olieramp Nieuw-Zeeland

  •  
28-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mauro.jpg
De kapitein van het containerschip dat een jaar geleden de grootste natuurschade ooit in Nieuw-Zeeland veroorzaakte, biedt zijn verontschuldigingen aan.
De Filippijn Mauro Balomaga had oktober vorig jaar het containerschip Rena door een verboden zeeroute gestuurd, om een stukje af te snijden. Daarbij liep het schip vast op een rif. Ruim 300.000 liter olie lekte in het water en op het strand, waardoor duizenden vogels omkwamen.
Celstraf en uitzetting
De kapitein zat circa 3,5 maand uit van zijn 7 maanden celstraf en is uitgezet naar de Filippijnen. In zijn eerste interview zei hij vrijdag erg verrast te zijn toen het schip vastliep, ondanks dat het rif een kwartier eerder te zien was op de radar. "We hadden niet gedacht dat het zo zou eindigen. Het spijt ons zeer", zei Balomaga tegen The New Zealand Herald.
De opruimkosten van de olie bedragen circa 85 miljoen euro.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.