NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Kans op status Oostvaardersplassen groeit

25 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
6db2f69cc9.jpg

© Fotograaf: ChrisMeewis

De gedeputeerde verwacht dat Flevoland in 2018 uitsluitsel krijgt. Hij gaat er van uit dat het natuurgebied tussen Lelystad en Almere als nationaal park twee miljoen bezoekers per jaar gaat trekken.
Investeringen
Ruim gerekend kent het natuurgebied, één miljoen bezoekers per jaar. Bezoekers die vanaf de dijk de vogels staan te bekijken worden dan ook meegerekend. Om twee miljoen bezoekers per jaar te kunnen ontvangen, zal er geïnvesteerd moeten worden in het gebied. ‘Het moet natuurlijk niet een platgelopen park worden, het moet een natuurgebied blijven.’ De meeste bezoekers zullen zich beperken tot de randen van het gebied. Daar zal geïnvesteerd worden. Het gebied heeft nu twee ingangen, dat moeten er op termijn vier worden. De toegangen zullen worden aangegeven met poorten..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.