Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kampen opent Beckmanroute

  •  
20-12-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
539 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
De VVV in Kampen komt met een wandelroute die de boeken van Thea Beckman tot leven wekt. De historische wandeling leidt langs bezienswaardigheden die zij in haar boeken over Middeleeuws Kampen beschrijft.
Beckmans romans Hasse Simonsdochter , De Stomme van Campen , Het wonder van Frieswijck en Gekaapt! spelen zich af in het Kampen uit de Middeleeuwen. Voor haar boeken deed Beckman onderzoek in de gemeentearchieven.
De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. Wandelaars beginnen bij de stadsbrug aan de IJsselkade en gaan langs onder meer de Vispoort, Koornmarktspoort, diverse kerken en het oude en nieuwe raadhuis. De route, voor 3,50 euro te koop bij de VVV in Kampen, staat beschreven in een boekje met veel teksten, foto's en illustraties. Voor kinderen zijn er speciale zoekvragen.
(Bron: de tweevoeter )
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.