NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Kamp botst met Kamer over kolencentrales

16 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
kolen_39.jpg

© Bron Pixabay

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) en de Tweede Kamer botsten woensdag hard over het bijstoken van biomassa in kolencentrales. Volgens Jan Vos van coalitiepartner PvdA gooit de bewindsman hiermee geld over de balk.
Uitstoot
Kamp wil de komende acht jaar miljarden vrijmaken om biomassa in de centrales bij te stoken. Hierdoor stoten ze een kwart minder vervuiling uit. Biomassa is nodig om de doelen voor meer duurzame energie in 2020 te halen, aldus de VVD-minister. Maar een meerderheid van de Kamer wil juist alle kolencentrales dicht.
‘Geldverspilling’
Deze zomer oordeelde de rechter dat Nederland meer moet doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Om dat te halen moeten de laatste vijf kolencentrales mogelijk binnen acht jaar dicht, zei Vos. Miljarden steken in deze centrales om biomassa bij te stoken is dan geldverspilling, meent hij.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.