Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kamer wil importverbod jachttrofeeën

  •  
02-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Olifant_sxchu.jpg
De Tweede Kamer wil dat er een importverbod komt voor jachttrofeeën, zoals ivoor, tijgervellen en neushoornhoorns. Een motie van Marianne Thieme (PvdD) en Rudmer Heerema (VVD) die hiertoe opriep kreeg woensdag steun van een Kamermeerderheid.
 
Importverbod
De Tweede Kamer heeft woensdag gestemd voor een motie van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Rudmer Heerema (VVD) voor een importverbod voor jachttrofeeën. Het kabinet moet nu met een plan van aanpak komen om de import van onder andere ivoor, tijgervellen en neushoornhoorns tegen te gaan.
Thieme: "De stroperij en illegale handel in dierproducten is een bron van inkomsten voor terreurorganisaties en criminele netwerken. De import van jachttrofeeën vormt een sluiproute voor wildlife crime. Er moet zo snel mogelijk een importverbod komen, zowel nationaal als Europees.”
Bedreiging
Wildlife crime is een serieuze bedreiging voor de biodiversiteit. Jaarlijks worden tot 30.000 olifanten gestroopt. In Zuid-Afrika zijn het afgelopen jaar 1215 neushoorns gestroopt en in West-Afrika leven nog slechts 400 wilde leeuwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.