Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kamer wil uitleg Balkenende over Westerschelde

  •  
03-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
westerschelde_02.jpg
Wel of niet ontpolderen. Die vraag houdt veel Zeeuwen bezig en staat donderdagavond ook centraal in de Tweede Kamer. De Kamer debatteert dan met onder anderen premier Jan Peter Balkenende over het uitdiepen van de Westerschelde en de vraag hoe de natuurschade die hierbij wordt veroorzaakt, moet worden hersteld.
De Raad van State legde deze zomer het uitdiepen van de Westerschelde stil, omdat onduidelijk is of het de natuurwaarden in het gebied aantast. Dit tot woede van de Vlamingen, die zeker willen weten dat de Westerschelde volgens afspraak dieper wordt gemaakt, zodat ook grotere schepen de haven van Antwerpen kunnen bereiken.
De Kamer wil van het kabinet horen waarom het eerder dit jaar niet besloot de Hedwigepolder onder water te zetten voor natuurherstel. Balkenende ziet het onder water zetten van deze polder als een gevoelige kwestie in zijn thuisprovincie Zeeland. Maar na de felle Belgische reacties sloot hij afgelopen vrijdag niet uit dat het alsnog kan gaan gebeuren. ,,De eerste voorkeur gaat natuurlijk uit naar buitendijks natuurherstel. Maar als dat om juridische redenen niet kan, dan kan alsnog worden overgegaan tot ontpoldering'', zei hij na het wekelijkse kabinetsberaad.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.