Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Kamer wil af van benzinescooters

11 nov 2016
  •  
leestijd 1 minuten
brommers.jpg
De Tweede Kamer heeft een motie van ChristenUnie en GroenLinks aangenomen waarin een verbod op benzinescooters wordt aangekondigd. Als reden geven de partijen dat benzinescooters meer vervuilend zijn dan auto’s en dat met name fietsers en voetgangers dagelijks met de schadelijke uitstoot worden geconfronteerd.

Luchtkwaliteit

In de motie wordt gesproken over een verbod op alle benzinebrommers, waar ook de benzinescooters onder vallen. In een eerste reactie spreekt Milieudefensie van een ‘historische motie’. “Voor het eerst staat zwart op wit dat benzinescooters verboden gaan worden. Dat is goed nieuws voor de luchtkwaliteit en dus voor onze gezondheid”, aldus Anne Knol, campagneleider Mobiliteit van Milieudefensie.

Ergernis

De organisatie strijdt al jaren voor een verbod op de scooter. Anne Knol: “De scooter is een grote bron van ergernis voor veel medeweggebruikers en de stoffen die uit de uitlaat komen zijn zeer ongezond.” Uit een onderzoek van vorig jaar door I&O Research in opdracht van Milieudefensie bleek al dat zeventig procent van de stadsbewoners een verbod wil op de meest vervuilende scooters.
Eerder dit jaar werd een motie aangenomen waarin werd geregeld dat vanaf 2025 alleen nog uitstootvrije auto's verkocht mogen worden. Wanneer de benzinescooters verboden worden is nog niet bekend.
Bron: Milieudefensie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Jos Merks
Jos Merks17 dec 2017 - 11:25

Waarom vervuilende scooters uit de verkoop en niet die vieze smerige HOUTKACHELS?Ondertussen branden steeds meer houtkachels, open haarden pelletkachels e.d. die met het verbranden van hout, en wat ze er nog meer in stoppen, zorgen voor een sterk groeiende milieuvervuiling. Bij het verbranden van hout komen vele voor de gezondheid gevaarlijke stoffen vrij, waaronder het kankerverwekkende fijnstof PM2.5, benzeen, dioxides en PAK's. En laat die bijdrage aan fijnstof in de lucht nog veel groter zijn dan de 8 miljoen auto's die rondrijden! En dat midden in de woonwijken. Je kan het niet ontwijken. Dat verkeer wordt door innovatie vanzelf wel schoner. Het hout stoken wordt alleen maar erger, mede gevoed door de snel stijgende energiebelasting op schone brandstof.Wie gaat hier nu eens ECHT IETS AAN DOEN.