Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kamer: stop import gekloonde huisdieren

  •  
14-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
poes_02.jpg

© Fotograaf: Daantje123

De Tweede Kamer zegt nee tegen de import van gekloonde huisdieren. Een motie van Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) is vandaag door een ruime Kamermeerderheid aangenomen.
Een maas in de wet
Het klonen van dieren neemt een vlucht. Onder aanvoering van de Partij voor de Dieren zei de Tweede Kamer in 2011 al ‘nee’ tegen het klonen van dieren voor voedselproductie. Mede dankzij die Kameruitspraak werkt de Europese Unie aan een importverbod voor gekloonde landbouwdieren. De Partij voor de Dieren voorziet een maas in de wet doordat deze regels niet voor gekloonde huisdieren gelden.
Kloonfabrieken
Op dit moment zijn in ieder geval in Korea kloonfabrieken in opkomst, waar geknutseld wordt met het DNA van huisdieren met het doel een levensvatbare kloon te produceren. Voor elke succesvolle kloon zijn talloze mismaakte dieren ter wereld gebracht en afgemaakt. Ondanks het dierenleed betalen rijke Amerikanen en Europeanen veel geld om een gekloonde versie van hun huisdier te bemachtigen. Nu de Tweede Kamer een motie van Esther Ouwehand hierover heeft aangenomen, moet de regering ervoor zorgen dat deze klonen Europa en Nederland niet (meer) in kunnen komen.
Ouwehand: “Het geknutsel aan dieren is immoreel en veroorzaakt veel dierenleed. Dit geldt niet alleen voor stier Herman maar ook voor Fikkie 2. Het is hoopgevend dat de Kamer in het denken over diergebruik hier een duidelijke grens trekt!”
Bron: Partij voor de Dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.