Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kamer steunt Aanvalsplan Grutto, Schouten moet aan de slag

  •  
03-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Vliegende grutto

© Fotograaf: siebe

Het Aanvalsplan Grutto wordt door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer gesteund. Het plan moet de achteruitgang van alle weidevogels in Nederland stoppen. De Kamer eist dat de Minister van LNV Carola Schouten nog dit jaar laat weten hoe ze dit plan gaat realiseren.

De opstellers van de motie CDA, ChristenUnie, D66, SGP, PvdA en GroenLinks stellen vast dat het weidevogelbeheer niet leidt tot een herstel van de weidevogels. In het Aanvalsplan Grutto worden concrete acties aangedragen om de gruttostand te herstellen. De partijen wijzen er daarbij op dat het plan tot stand is gekomen met een brede inbreng.

Het aanvalsplan is een initiatief van Pieter Winsemius (oud-minister van VROM ), It Fryske Gea, de Friese Milieu Federatie en Vogelbescherming Nederland en is met inbreng van zes weidevogelprovincies, landbouworganisaties, natuurorganisaties WNF en Staatsbosbeheer, en wetenschappers het Aanvalsplan Grutto opgesteld. Het Aanvalsplan Grutto geeft concreet aan hoe boeren tot een beter verdienmodel kunnen komen met optimaal weidevogelbeheer.
Bron: Melkvee.nl en Groene Ruimte
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.