Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kamer achter verbod onverdoofd slachten

  •  
28-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Slagerij_cc_RoelWijnants.jpg
Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met een verbod op het onverdoofd slachten van dieren.
Maar als Joodse en islamitische groeperingen kunnen aantonen dat een dier bij de rituele wijze van slachten niet extra lijdt, kunnen ze ontheffing krijgen om toch onverdoofd te slachten. Op initiatief van VVD, PvdA, D66, GroenLinks is deze uitzondering vastgelegd in het verbod waarmee Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) een einde wil maken aan dierenleed bij de onverdoofde slacht. Thieme zal nu haar initiatiefwetsvoorstel verdedigen in de Eerste Kamer.
In de Tweede Kamer kreeg ze dinsdag grote steun: 116 leden stemden voor, 30 waren tegen. Bij de PvdA weken de Kamerleden Tanja Jadnanansing, Angelien Eijsink en Metin Çelik af van het fractiestandpunt. Zij stemden tegen het verbod. Bij de PVV deed Wim Kortenoeven dat ook.
De afgelopen tijd is er binnen en buiten de Kamer een felle en emotionele discussie gevoerd over de wenselijkheid van een verbod.
Bron: ANP
Foto (cc) Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.