Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Kalfjes geboren bij Brabantse edelherten

10 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vrijlating edelherten - Fotograaf Rob Buiter

© Vrijlating edelherten - Fotograaf Rob Buiter

In de roedel edelherten die dit voorjaar is uitgezet in Het Groene Woud zijn drie kalfjes geboren. Waarschijnlijk worden er in de komende weken nog meer kalfjes geboren. Dat melden het Brabants Landschap en ARK natuurontwikkeling, die de edelherten hebben uitgezet in het gebied.

Edelhertkalfjes

De geboorte van de eerste Brabantse edelhertkalfjes is een belangrijk moment voor de groep edelherten. Door de geboorte wordt de onderlinge band van de groep sterker en gaat de groep edelherten het gebied meer als hun territorium en leefgebied zien.

Moeder en kalf

De hinde laat haar kalfje vaak achter op een goed beschutte plek. Een jong kalf is geurloos, waardoor het lastig op te sporen is voor roofdieren. Wandelaars die een edelhertkalfje zien liggen, wordt verzocht om dit te melden bij het Brabants Landschap, maar het kalf verder met rust te laten. De hinde is op pad om voedsel te halen en komt een aantal keren per dag terug bij haar kalf om het te voeden. Na één à twee werken sluit het kalf zich aan bij de groep hindes.
Kalfjes in Het Groene Woud. Bron: James van Leuven - ARK Natuurontwikkeling
Meer informatie over de Brabantse edelherten op Edelherteninhetgroenewoud.nl

Meer over:

kalf, edelhert, brabant

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar