Vroege Vogels

Kalfjes geboren bij Brabantse edelherten

  •  
10-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vrijlating edelherten - Fotograaf Rob Buiter

© Vrijlating edelherten - Fotograaf Rob Buiter

In de roedel edelherten die dit voorjaar is uitgezet in Het Groene Woud zijn drie kalfjes geboren. Waarschijnlijk worden er in de komende weken nog meer kalfjes geboren. Dat melden het Brabants Landschap en ARK natuurontwikkeling, die de edelherten hebben uitgezet in het gebied.

Edelhertkalfjes

De geboorte van de eerste Brabantse edelhertkalfjes is een belangrijk moment voor de groep edelherten. Door de geboorte wordt de onderlinge band van de groep sterker en gaat de groep edelherten het gebied meer als hun territorium en leefgebied zien.

Moeder en kalf

De hinde laat haar kalfje vaak achter op een goed beschutte plek. Een jong kalf is geurloos, waardoor het lastig op te sporen is voor roofdieren. Wandelaars die een edelhertkalfje zien liggen, wordt verzocht om dit te melden bij het Brabants Landschap, maar het kalf verder met rust te laten. De hinde is op pad om voedsel te halen en komt een aantal keren per dag terug bij haar kalf om het te voeden. Na één à twee werken sluit het kalf zich aan bij de groep hindes.
Kalfjes in Het Groene Woud. Bron: James van Leuven - ARK Natuurontwikkeling
Meer informatie over de Brabantse edelherten op Edelherteninhetgroenewoud.nl

Meer over:

kalf, edelhert, brabant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.