Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kabinet tegen Canadese zeehondenjacht

  •  
01-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
harpsealhasegawatakashi.jpg

© Zadelrobpups - Foto: Hasegawa Takashi (CC)

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaat de Canadese regering aanspreken op de jaarlijkse jacht op zeehonden. Dit heeft ze toegezegd na een oproep van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.
Handelsverbod
In Canada worden jaarlijks honderdduizenden pasgeboren zeehonden doodgeknuppeld voor hun bontvacht. Steeds meer landen, waaronder de gehele EU, heeft de handel in Canadees zeehondenbont al verboden.
Draagvlak
Opvallend genoeg neemt ook het draagvlak in Canada zelf af voor de jaarlijkse zeehondenjacht. Hoewel er nog veel gelobbyd wordt voor het ‘sealing season’, wordt het voor de politiek in het land steeds lastiger te verantwoorden waarom zoveel belastinggeld besteed wordt aan het in stand houden hiervan. In Newfoundland alleen werden 2 miljoen Canadese belastingdollars uitgegeven om zeehondproducten te verwerken.
Visstand
Steeds meer mensen, waaronder beroemdheden zoals Paul McCartney roepen op om deze ouderwetse traditie te stoppen. Voorstanders gebruiken nog steeds het argument dat ze met de jaarlijkse slachting de visstand in de regio beschermen, hoewel dat nog nooit is bewezen.
Bron: PvdD , iPolitics
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.