Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kabinet en Tata Steel beginnen onderhandeling over verduurzaming

  •    •  
26-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
tatasteel.jpg

Tata Steel

© Rolklaver

Het kabinet en Tata Steel beginnen met onderhandelingen over verduurzaming van de staalfabriek in IJmuiden. Demissionair minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) meldt dat zij samen met staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) gesprekken gaat voeren met het bedrijf. Die moeten leiden tot juridisch bindende afspraken.

De bewindslieden krijgen van het kabinet een opdracht mee, waarvan de details niet worden gedeeld omwille van de onderhandelingspositie. Ook de gesprekken zullen in besloten sfeer plaatsvinden.

Minder uitstoot van broeikasgassen

Het staalbedrijf heeft vorig jaar voorstellen gedaan die moeten leiden tot een gezondere leefomgeving en minder uitstoot van broeikasgassen. De gesprekken zullen op basis daarvan worden gevoerd.

Tata is onder meer van plan om de Kooksgasfabriek 2 uiterlijk 2029 te sluiten en om een van de hoogovens te vervangen. Het staalbedrijf wil daarnaast op den duur overschakelen op waterstof, na een overgangsfase op aardgas. Overkappingen op schroot- en grondstofopslagen moeten bovendien tegengaan dat stoffen wegwaaien en geluidsoverlast beperken.

Het kabinet vindt dat een deel van deze maatregelen zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd, zoals de overkappingen en de sluiting van Kooksgasfabriek 2.

Bron: ANP

Meer over:

tata steel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.