Vroege Vogels

Juttersgeluk_13_04_2016

  •    •  
13-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DSC_2297_01.jpg
De Stichting Juttersgeluk loopt met honderden vrijwilligers over het strand tussen Rockanje en Texel. Ondertussen jutten ze het strand schoon, en maken ze mooie, leuke of handige dingen van het gevonden afval.
De expeditie is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. Doordat de zorg voor deze mensen de laatste jaren dichter bij de gemeenten is komen te liggen, heeft de stichting de samenwerking gezocht met KIMO Nederland/België en 18 Nederlandse kustgemeenten.
In april 2015 vond de eerste Expeditie Juttersgeluk plaats. Er deden toen zes kustgemeentes mee. Dit jaar zijn er 18 kustgemeenten betrokken. Juttersgeluk hoopt dat volgend jaar alle gemeenten langs de kust van Nederland en België meedoen. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Alle etappes van dit jaar zijn al vol en er doen in het totaal circa 400 deelnemers en vrijwilligers van meer dan 25 verschillende organisaties.
strandplastic_bverbruggen
Fotograaf: bverbruggen
Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe: een ware ontdekkingstocht. Er wordt stilgestaan bij de mooie en minder mooie dingen op het strand. Het afval wordt door de jutters meegenomen, zodat er een schoon strand achterblijft."
strand_fles_bouwvis
Fotograaf: Bouwvis
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.