Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Jumbo varkensvriendelijker dan AH'

  •  
25-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pigs-1560637.jpg
In de ranglijst van supermarkten die varkensvlees met een Beter Leven Keurmerk verkopen heeft Jumbo concurrent Albert Heijn van de tweede plaats verstoten. 52 procent van het varkensvlees bij Jumbo heeft het keurmerk, bij AH is dat 50 procent. De meest varkensvriendelijke supermarktketen is nog steeds Lidl met 64 procent Beter Leven Keurmerk.
De percentages staan vermeld in de maandelijkse VarkensvleesMonitor van de stichting Varkens in Nood. Daaruit blijkt dat Aldi voor het eerst sterk is gegroeid als het gaat om keurmerkvlees. Verkocht de Duitse discounter in maart nog maar 5 procent varkensvlees met keurmerk, in april was dat gestegen naar 14 procent.
De supermarktketens Plus en Deen hebben het niet zo goed gedaan, ze verkochten in april respectievelijk 5 en 7 procent minder van het goede varkensvlees.
Het Beter Leven Keurmerk geeft een indicatie voor het dierenwelzijn van de dieren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.