Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jumbo stopt met plofkipaanbiedingen

  •  
27-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plofkip_04.jpg
Jumbo stopt als eerste supermarkt met het stunten met plofkip. Dat schrijft Jumbo in een verklaring op facebook. De verklaring is uitgegeven na een campagne van de organisatie Wakker Dier in vijf landelijke dagbladen.
Gisteren verscheen een advertentie van Wakker Dier in ondermeer de Volkskrant en de Trouw met een waarschuwing voor consumenten dat de reclamekip bij Jumbo plofkip zou zijn. "Onbegrijpelijk dat Jumbo nog steeds stunt met plofkip," zegt Wakker Dier. "Daarmee geeft ze dit dier, dat al een rotleven heeft, nog een extra schop na."
Spijtig
Jumbo schrijft spijt te hebben van de laatste aanbieding: "De weektopper van vorige week zat al in de pijplijn en is helaas niet op tijd teruggetrokken. Spijtig genoeg is dit uitgerekend de actie waarmee Wakker Dier ons nu mee confronteert." Verder geeft Jumbo aan dat er verder wordt gewerkt een het duurzaamheidsbeleid. "We streven er nu naar om ons hele vleesassortiment in 2016/2017 duurzaam te kunnen aanbieden. Verder willen wij in 2013 al het kippenvlees antibiotica-gezond hebben." Voor 2020 hebben alle Nederlandse supermarkten afgesproken om alleen nog duurzaam vlees in de schappen te hebben.
Plofkipcamapagne
Wakker Dier startte in januari haar plofkipcampagne, met een brief aan meer dan 40 bedrijven die gezamenlijk meer dan 100 miljoen plofkippen per jaar verbruiken. Diverse A-merken stappen over op kip met een Beter Leven ster van de Dierenbescherming, zoals Unilever, Wagner Pizza, Olvarit, Johma, Struik en Domino’s Pizza. Begin september voerde Wakker Dier actie tegen een plofkip-hamsteraanbieding van Albert Heijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.