Vroege Vogels

Jumbo doet plofkip in de ban

  •  
03-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kip_Lindaloes.jpg

© Fotograaf: Lindaloes

Wakker Dier is meestal niet zo positief over de kip die supermarkten verkopen, maar daar is verandering in gekomen. Jumbo gaat namelijk als eerste supermarkt een eind maken aan de plofkip, zegt de dierenwelzijnsorganisatie vrijdag.
Meer ruimte
Kippen die bij Jumbo vanaf maandag in de schappen liggen, hebben 56 procent meer leefruimte gehad dan een plofkip en zijn minder snel vetgemest. Ook leven ze iets langer. ,,Jumbo laat zien dat de kipplannen van andere supermarkten onvoldoende zijn", zo moedigt Wakker Dier de stap van Jumbo aan.

Stap voor Stap

De 'Nieuwe Standaard Kip' van Jumbo is overigens nog steeds niet helemaal wat Wakker Dier wil. De Jumbo-kip groeit dan wel net zo snel als kippen die één ster van het Beter Leven-keurmerk hebben, maar het dier komt nog steeds niet buiten, zegt een woordvoerder van Wakker Dier. Jumbo liet vrijdag weten eind 2015 helemaal geen plofkip meer te willen verkopen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.