Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Juli was warm, nat en zonnig

  •  
31-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_63.jpg
De maand juli was warm, nat en zonnig. Dat heeft het KNMI vrijdag gemeld.
Volgens de gegevens van het weerinstituut lag de gemiddelde temperatuur met 18,2 graden Celsius de afgelopen maand 0,8 graden hoger dan normaal in juli. De hoogst gemeten temperatuur was 31,8 graden op 3 juli in het Limburgse Ell.
Volgens het KNMI viel in juli gemiddeld 101 millimeter regen, 31 millimeter meer dan wat er normaal gemiddeld aan regen valt in deze zomermaand. De meeste regen viel op de valreep in Elburg op 30 juli: 211 millimeter.
Ondanks het wisselvallige weer liet de zon zich vaak zien. Het aantal zonuren lag op 235, tegen 201 normaal. In de kop van Noord-Holland scheen de zon het langst, ongeveer 265 uur, aldus het KNMI.
De maand juni was ook al een warme maand. Het weerinstituut in De Bilt heeft inmiddels al dertien mooiweerdagen geteld. Dat zijn dagen met een temperatuur boven normaal, veel zon en vrijwel geen neerslag. Het normale aantal mooiweerdagen voor een Nederlandse zomer is daarmee al gehaald. Omdat augustus ook warm begint, is de kans volgens het KNMI groot dat de zomer van 2009 als warm de boeken ingaat.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.