Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Joss Stone tegen krokodillenleer

18 nov 2015
  •  
leestijd 2 minuten
krokodil_21.jpg
Het is een kant van Joss Stone die je nog nooit eerder hebt gezien: de zangeres als krokodil in een grimmige nieuwe PETA-advertentie die vermeldt, "3 dieren worden gedood om 1 krokodillenleren tas te maken. Zeg NEE tegen exotische dierenhuiden". De advertentie, die  hier  is te vinden, werd geschoten door topfotograaf Andrzej Dragan en komt in het kielzog van een exposé van PETA US over fokkerijen die krokodillen- en alligatorhuiden leveren aan Hermès-beheerde leerlooierijen. Daaruit bleek dat reptielen in kale en ernstig overvolle kuilen waren opgesloten. Werknemers schoten alligators door het hoofd met een penschietpistool, bij sommige meerdere keren, en sneden de achterkant van hun nek open met een stanleymes om de bloedvaten door te snijden. Enkele dieren bewogen nog minuten later dan de poging hen op hardhandige wijze te doden. 
“Ook al ben ik niet zo bekend met krokodillen als met honden en paarden, ik weet dat alle dieren kunnen lijden”, zegt Stone. “Ik hoop dat wanneer mensen het videomateriaal zien waarin te zien is hoe krokodillen en alligators gedood worden voor hun huid om verwerkt te worden tot handtassen, ze zich bij mij zullen aansluiten door wilde dieren uit hun kast te houden.”
Wreed gedood
"Elke tas gemaakt van exotische dierenhuid wordt geleverd met een hoge prijs – en het is betaald door de dieren die zijn gefokt in smerige, overvolle, met uitwerpselen gevulde tanks en wreed zijn gedood", "Het is niet nodig om de huiden van dieren te stelen voor mode, en we zijn dankbaar dat Joss zich bij ons heeft aangesloten om deze boodschap te verspreiden", zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra.
Levend gevild
Zoals onthuld door PETA US – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit "dieren zijn niet van ons om te dragen" – worden slangen, alligators en andere exotische dieren die gedood worden voor hun huid, vaak aan bomen genageld, doodgeknuppeld met hamers en levend gevild.
Stone heeft eerder met PETA samengewerkt om de aandacht te vestigen op het lot van beren die op wrede wijze worden gedood om ceremoniële mutsen van de wachters van het Britse Buckingham Palace te maken. De postercampagne is  hier  beschikbaar. 
Bron:  PETA.nl.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar