Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Joodse gemeenschap wil koosjer slachten

  •  
11-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_119365.jpg
De Joodse Gemeente Amsterdam wil vasthouden aan eeuwenoude tradities en koosjer blijven slachten. Dat schrijft de Joodse gemeente in een brief aan premier Rutte die zondag is verstuurd.
Binnenkort wordt in de Tweede Kamer een wetsvoorstel behandeld dat een einde wil maken aan het onverdoofd ritueel slachten van dieren. Evenals voor moslims vormt ritueel slachten voor joden een onlosmakelijk onderdeel van hun religie.
In de brief wijst de voorzitter van de Raad der Nederlandse Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS) erop dat de Joodse gemeenschap dit jaar 375 jaar bestaat en is geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. ,,De Joodse godsdienst staat alleen toe dat 'niet bedwelmd geslacht' vlees koosjer is. Het wetsontwerp wil aan het niet-bedwelmd slachten een einde maken. Voor de Joden is dit een onoverkomelijk probleem'', aldus Chanan Hertzberger.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.