Vroege Vogels

Jongeren sluiten duurzaamheidsverdrag met Tweede Kamer

  •  
13-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoolbord.jpg
38 Nederlandse jongerenorganisaties en een meerderheid van de Tweede Kamer hebben hun handtekening gezet onder een verdrag omtrent duurzaamheid in het onderwijs. “Jongeren tonen hiermee initiatief om duurzaamheid structureel onderdeel te maken van het onderwijs, van peuter tot postdoc,” aldus Ties Mouwen, Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling.
Verdrag
Dat jongeren niet alleen staan, blijkt uit het draagvlak bij werkgevers en maatschappelijke organisaties. De afgelopen week hebben zich meer dan 50 partijen gemeld die het verdrag steunen. Jongeren blijken niet alleen in staat om allerlei partijen te verenigen op dit onderwerp, het is bovendien de eerste keer in de geschiedenis van de Nederlandse politiek dat jongeren en Kamerleden samen hun handtekening zetten onder een verdrag.

Motivatie

Het verdrag moet leiden tot een overheid die duurzaamheid in het onderwijs faciliteert en stimuleert en niet van bovenaf regels dicteert. De Kamerleden zullen ter aanzet hiertoe een motie indienen die de Minister van OC&W vraagt om een onderzoek te doen hoe dit structureel gerealiseerd kan worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.