Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jongen vindt kaak prehistorische grottenleeuw

  •  
17-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Holenleeuw_Wikimedia.jpg

© Foto: Wikimedia Commons

Een nu 10-jarige jongen uit het Gelderse dorp Wekerom heeft een onderkaak van een zeldzame prehistorische grottenleeuw gevonden. Dat meldt Nu.nl op basis van het oertijdmuseum De Groene Poort. Volgens directeur van het museum René Fraaije wordt een prehistorische vondst van dit formaat eens in de twintig jaar gedaan.
Drie jaar geleden
De jongen ontdekte de onderkaak in de zomer van 2012 op een afgelegen strandje in de buurt, maar eerst besefte niemand wat het kind had gevonden. De restanten van de grottenleeuw belandden in een doosje bij een oma van de jongen, maar eerder dit jaar haalde hij ze weer tevoorschijn voor een spreekbeurt. Ook maakte het kind een foto van de onderkaak, die hij naar specialisten stuurde. Maandag draagt de jongen, Enzo Smink, de onderkaak over aan het museum.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.