Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge zeearenden | Zelf Geschoten

  •  
06-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1574 keer bekeken
  •  

Deze jonge zeearenden zijn bij de Oostvaardersplassen gefilmd. Een indrukwekkend schouwspel! Wanneer de bruine kiekendief de zeearenden probeert te verjagen, zie je goed hoe groot ze al zijn. Gefilmd door Renzo van den Akker.

Koning der vogels

Het is de koning der vogels: de zeearend. Met zijn enorme spanwijdte van bijna 2,5 meter wordt hij ook wel de ‘vliegende deur’ genoemd. Het is de grootste roofvogel van Nederland. De zeearend kwam veel voor in Nederland, tot hij verdween door jacht en milieuvervuiling. Sinds 2006 broeden ze echter weer in ons land. 

zeearend

Zeearend

© BertusvG

Enorme nesten

Zeearenden bouwen enorme nesten die ze elk jaar opnieuw gebruiken. En omdat ze steeds nestmateriaal toevoegen, worden nesten flink uitgebreid, totdat ze soms wel 1000 kg zwaar zijn. Dat is even zwaar als een gemiddelde personenauto.

20200403_zeearend
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.