Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jonge waterhoen in de boom

6 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
“Regelmatig komt een jong en een volwassen waterhoen bij ons de tuin in. Het jonge waterhoen vloog vandaag weer de boom in waar een afgedekte schaal met pinda's hangt voor de kool- en pimpelmezen. In de boom hangt ook een mezenkooi met pinda's. De deksel hebben we open gezet, omdat een halsbandparkiet maar bleef proberen om een pinda te bemachtigen, maar dat lukt niet. Met deksel open steekt de halsbandparkiet zijn kop helemaal in de bol om bij de pinda's te komen en gaat dan op zijn gemak op de bolkooi de pinda opeten. Het jonge waterhoen heeft dat vast een keer gezien en is ook op zoek naar de pinda's, maar die waren al door de koolmezen en een halsbandparkiet opgegeten. Dus weggevlogen zonder pinda’s.” Van Theo Verkroost uit Zoetermeer.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.