Vroege Vogels

Jonge verweesde otters gevonden

  •  
24-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
otter_Karsten_Reiniers_02.jpg

© Fotograaf: Karsten Reiniers

De vermiste jonge otters uit de Kop van Overijssel zijn terecht. Ze zijn naar vogelasiel Fûgelhelling in het Friese Ureterp gebracht. Daar zijn in het verleden vaker jonge otters verzorgd.

Zoekactie

De ottertjes werden sinds 7 november gezocht, nadat er langs de N331 bij Hasselt een zogend vrouwtje dood was gevonden. Boswachters hebben toen samen met vrijwilligers, Stichting Otterstation en met Waterschap Groot Salland een grote zoekactie op touw gezet om de weesjes te vinden. Uiteindelijk lukte dat na 10 dagen: ze zwommen in een kolk op nog geen tweehonderd meter van de plek waar de moeder was doodreden.
Direct in actie
Een medewerker van het Waterschap Groot Salland was bezig met zijn inspectieronde toen hij de diertjes zag en hoorde. Boswachter Jeroen Bredenbeek van Staatsbosbeheer was daarna snel ter plaatse om polshoogte te nemen. Na enig zoekwerk vonden ze een hol waarin de otters zich schuilhielden en lukte het om de jonge dieren in een kooi te lokken.
Naar de opvang
De jongen zijn ongeveer drie maanden oud en kunnen nog niet zelfstandig overleven. Het is dan ook bijzonder dat ze de afgelopen 10 dagen overleefd hebben. Ze hebben zich waarschijnlijk in leven gehouden door het eten van kikkers, regenwormen en slakken. Normaal gesproken krijgen ze vis van hun moeder. Momenteel zijn de dieren zwak en daarom zijn ze naar het opvangcentrum in Ureterp gebracht om aan te sterken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.