Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge palingen massaal te water in Harderwijk

  •  
13-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_135664.jpg
De vissector heeft zaterdag bijna 400.000 pootaaltjes uitgezet in de Randmeren bij Harderwijk. Deze actie draagt bij aan het herstel van de palingstand in Nederland.
Publiek
Omdat het Europa Kijkdag was en het project met Europese subsidie is gerealiseerd, kon het Harderwijkse publiek meevaren tijdens de uitzet. Zo'n 150 mensen maakten van de gelegenheid gebruik en zagen hoe de palinkjes massaal te water gingen.
Beschermde kust
"Paling kan zichzelf niet redden. We hebben de kust zo goed beschermd, dat jonge paling Nederland nauwelijks in kan en volwassen paling kan er niet meer uit. Daarom helpt de vissector deze palingen", zegt Alex Koelewijn van de Stichting DUPAN.
Gezonde omgeving
Stichting DUPAN zet zich samen met de Nederlandse en Europese overheid in voor het versneld herstellen van de palingstand in Nederland. De jonge paling groeit in de Randmeren op in een gezonde omgeving. Het gebied is door de universiteit van Wageningen (IMARES) aangewezen als ideaal opgroeigebied voor paling.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.