Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jonge Nederlanders vragen aandacht voor klimaat op Sziget

12 aug 2019
  •  
leestijd 1 minuten
klimaat sziget
Twee jonge Nederlandse klimaatactivisten spraken duizenden bezoekers van het Sziget Festival in Hongarije toe om zich in te zetten voor het klimaat. Hiermee lanceerde Milan van der Meulen (25) en Rosa Anders (15) een Europese Jongeren Klimaat petitie.
Het optreden op maandag 12 augustus van Milan en Rosa was onderdeel van het Climate Reality Project, de organisatie van klimaatactivist Al Gore om in actie te komen tegen klimaatverandering. De twee jongeren riepen op om de petitie voor een ambitieuzer Europees klimaatbeleid te tekenen. Het doel is om 1 miljoen handtekeningen te verzamelen en in te leveren bij Ursula van Leyen, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Bij 1 miljoen handtekeningen is de Europese Commissie verplicht om er iets mee te doen.
“Het is zo hoopvol om te zien dat al die jongeren op een muziekfestival zich scharen achter een klimaatboodschap. We zagen binnen een paar minuten honderden handtekeningen voor de petitie binnenkomen”, vertelt Rosa. Volgens Milan begint het echte werk nu pas. “We krijgen op dit moment ontzettend veel steun van klimaatbewegingen uit andere landen. Zij willen zich graag aansluiten bij de campagne. Als je die steun krijgt dan weet je dat je een sterke boodschap kunt afgeven aan de politiek.”

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.