Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge kokmeeuwen knikken synchroon | Zelf Geschoten

  •  
18-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1458 keer bekeken
  •  

"Deze jonge kokmeeuwen hebben honger. Ik stond verbaasd te kijken naar dit gedrag waarbij ze alledrie in eenzelfde ritme hun kopjes op en neer bewegen", schrijft Albert Grit.

Deze kleine meeuwensoort heeft een koptekening die 's winters wegvalt tot er slechts een soort 'koptelefoontje' van overblijft.

black-headed-gull-g1fdc02fa8_1920

Kokmeeuw in zomerkleed

© Pixabay

Kokmeeuwen in winterkleed

Kokmeeuwen in winterkleed

© Fotograaf: will

Ze broeden in kolonies, soms met wel duizenden paren bij elkaar. De vogels zijn monogaam. Het nest wordt gebouwd in vegetatie. Een paartje krijgt één legsel per jaar, met twee tot drie eieren. De jongen zijn nestvlieders, 35 dagen nadat de eieren zijn uitgekomen zijn ze vliegvlug.

De kokmeeuw is opportunistisch en veelzijdig: hij maakt gebruik van lopen, vliegen en zwemmen om aan voedsel te komen. De vogel eet vooral dierlijk voedsel en trappelt naar wormen. Soms steelt 'ie zelfs van andere vogels!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.