Vroege Vogels

Jonge Klimaatbeweging wil 1.5-graadsamenleving

  •  
09-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Jonge-Klimaat-Beweging
Voor het eerst is de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw gewonnen door een groep en niet één persoon. De Jonge Klimaatbeweging, een collectief van jongeren dat zich inzet voor een duurzame samenleving, ‘vertolkt met kracht de stem van jongeren en schreeuwt om duurzame verandering. Voor een duurzame, eerlijke wereld voor henzelf en voor nieuwe generaties,' is het oordeel van de jury.

Jongeren in het Catshuis

De Jonge Klimaatbeweging heeft een achterban van zo’n 100 duizend jongeren die zich zorgen maken over het klimaat. Tientallen partnerorganisaties waarin jonge professionals werkzaam zijn uit bijvoorbeeld bedrijven als NS, ProRail, Rabobank en AEDES praten mee over hoe bedrijfsleven en overheid meer kunnen samenwerken op dit vlak.

Voorzitter Werner Schouten van de Jonge Klimaatbeweging schoof eerder al aan op het Catshuis bij premier Rutte, minister Wiebes (EZ) en minister Ollongren (BZ) om zijn zorgen kenbaar te maken over het klimaatbeleid van het Kabinet.

De Jonge Klimaatbeweging mocht ook aanschuiven bij de klimaattafels die het Klimaatakkoord hebben voorbereid. De JKB waren vertegenwoordigd bij de tafels over de arbeidsmarkt en scholing. Uiteindelijk hebben ze hun handtekening niet onder het akkoord gezet. De JKB vond de uitkomst te mager. Zij pleiten voor een verdergaande aanpak en scherpere doelstellingen. Een Klimaatautoriteit zou dit moeten borgen, zodat ministeries niet onder hun verantwoordelijkheid uit kunnen.

Meer over:

klimaatbeweging,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Jan Kruyt
Jan Kruyt11 okt. 2020 - 8:04

Hoe kan ik meedoen met de bijeenkomst op 13 -102020

Theo Huitema
Theo Huitema9 okt. 2020 - 16:15

ga zo door

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.