Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jonge Klimaatbeweging wil 1.5-graadsamenleving

9 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Jonge-Klimaat-Beweging
Voor het eerst is de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw gewonnen door een groep en niet één persoon. De Jonge Klimaatbeweging, een collectief van jongeren dat zich inzet voor een duurzame samenleving, ‘vertolkt met kracht de stem van jongeren en schreeuwt om duurzame verandering. Voor een duurzame, eerlijke wereld voor henzelf en voor nieuwe generaties,' is het oordeel van de jury.

Jongeren in het Catshuis

De Jonge Klimaatbeweging heeft een achterban van zo’n 100 duizend jongeren die zich zorgen maken over het klimaat. Tientallen partnerorganisaties waarin jonge professionals werkzaam zijn uit bijvoorbeeld bedrijven als NS, ProRail, Rabobank en AEDES praten mee over hoe bedrijfsleven en overheid meer kunnen samenwerken op dit vlak.

Voorzitter Werner Schouten van de Jonge Klimaatbeweging schoof eerder al aan op het Catshuis bij premier Rutte, minister Wiebes (EZ) en minister Ollongren (BZ) om zijn zorgen kenbaar te maken over het klimaatbeleid van het Kabinet.

De Jonge Klimaatbeweging mocht ook aanschuiven bij de klimaattafels die het Klimaatakkoord hebben voorbereid. De JKB waren vertegenwoordigd bij de tafels over de arbeidsmarkt en scholing. Uiteindelijk hebben ze hun handtekening niet onder het akkoord gezet. De JKB vond de uitkomst te mager. Zij pleiten voor een verdergaande aanpak en scherpere doelstellingen. Een Klimaatautoriteit zou dit moeten borgen, zodat ministeries niet onder hun verantwoordelijkheid uit kunnen.

Meer over:

klimaatbeweging

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

avatar
Jan Kruyt11 okt 2020 - 8:04

Hoe kan ik meedoen met de bijeenkomst op 13 -102020

avatar
Theo Huitema9 okt 2020 - 16:15

ga zo door