Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jogger 6 km gevolgd door wild zwijn

  •  
04-06-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
Stel je voor: je bent lekker door een rustig bos aan het joggen en ineens merk je dat je gevolgd wordt….door een wild zwijn! Dit overkwam Frans Vriesendorp tijdens een rondje door een bos. Het wilde zwijn liep maar liefst zes kilometer achter hem aan.
Geritsel
Frans jogt al jaren door het bos en let dan vooral op de reeën. Heel af en toe ziet hij een wild zwijn maar meestal vluchten ze snel weg. Deze keer ging het heel anders: "Ik hoorde geritsel achter me en zag een wild zwijn uit de bosjes komen. Heel voorzichtig pakte ik mijn telefoon en maakt ik een foto. Tot mijn verbazing bleef het zwijn rustig staan en kon ik zelfs een filmpje maken."
zwijn2
Zwijn tijdens zijn achtervolging
Vriend
Na een tijdje vervolgt Frans zijn joggen en merkt hij dat het zwijn hem achterna begint te lopen. En niet eventjes maar het hele parcours lang, zo'n zes kilometer, blijft het zwijn achter Frans aan hobbelen. "Ik vond het eigenlijk wel gezellig. Het was een beetje alsof ik met een vriend aan het joggen was!"
zwijn1
Selfie van de verbaasde jogger met het 'wilde' zwijn
Verklaring
Aan het eind van de tocht kont Frans een boswachter tegen en vertelt hem zijn verhaal. De boswachter heeft eerder verhalen gehoord over een tam wild zwijn. Hij denkt dat het zwijn ooit is teruggezet vanuit een kinderboerderij of iets dergelijks. Of dat iemand hem een tijd lang heeft gevoerd. Frans heeft het zwijn die dag in ieder geval niet gevoerd.
Wachten
"Ik vond het erg jammer om hem achter te laten. Toen ik na mijn rondje toch nog even terug het bos in liep, stond hij zelfs nog op me te wachtten." Na deze bijzonder dag is Frans hem nooit meer tegengekomen.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.