Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jean-Pierre Geelen kiest ijsvogel

3 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Deze week de tweede vogel die meedingt naar de titel Nationale Vogel: de ijsvogel. Jean-Pierre Geelen, tv-recensent van de Volkskrant en fanatiek vogelaar, is de ambassadeur die deze prachtige vogel met zijn groenachtige blauwe vleugels en helderblauwe rug, onder zijn hoede heeft genomen.
Als een mes snijdt hij bijna loodrecht door het water op jacht naar zijn prooi. Bij het duiken wordt het oog beschermd door een speciale 'duikbril': een transparant vlies dat over het oog schuift en het beschermt tegen onder meer waterplanten. Heeft hij zijn buit binnen, dan slaat hij het visje dood tegen de tak waar hij op zit om het vervolgens te verorberen.
  • Stem op de ijsvogel!
ijsvogel2
Fotograaf: Theus1

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

LidideBoer
LidideBoer22 feb 2020 - 13:44

TOP!!kies ik ook voor.Ik weet nog heel veel jaren geleden dat ik mijn eerst ijsvogel over een beekje zag vliegen,mijn mond viel open.Ik geloof dat ik ook nog wat riep.Sinds die tijd is elk voorjaar voor de ijsvogel.groetjes LidideBoer