Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Japanners eisen sluiting kerncentrales

  •  
11-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kernenrgie_kerncentrale_ker.jpg
Duizenden betogers hebben zondag in Tokio de sluiting van alle kerncentrales in Japan geëist. De betoging is in het kader van de herdenking van de ramp die zich 11 maart 2011 in Japan voltrok.
19.000 doden
Een aardbeving voor de oostkust onder de bodem van de Stille Oceaan met een kracht van 9 op de schaal van Richter en vervolgens een tsunami, kostten aan zeker 19.000 mensen het leven.
Stralende ruïnes
De aan de kust gelegen kerncentrale van Fukushma Daiichi, ten noordoosten van Tokio, werd verwoest door de ramp. Het is de grootste kernramp sinds die van het Russische Tsjernobyl in 1986. Japan worstelt nog steeds met de 'stralende' ruïnes van de centrale.
Het land heeft eigenlijk al afscheid genomen van kernenergie. Van de ruim 50 reactoren in het land werken er nog slechts twee.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.