Vroege Vogels

Japan bezorgd na vier doden door beren

  •    •  
13-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bruinebeer2.jpg
Mensen in Noord-Japan worden gewaarschuwd niet in de buurt van bossen te komen, nadat er kort na elkaar vier mensen zijn gedood door beren. Afgelopen weekend vond de politie in de prefectuur Akita het lichaam van een vrouw die waarschijnlijk is verscheurd door een beer. De vrouw was het bos ingegaan om eetbare planten te zoeken. Eerder stierven drie mannen, die ieder alleen in het bos zochten naar eetbare bamboe, meldt het Japanse persbureau Kyodo.
Grote toename slachtoffers
In het gebied werden tussen 1979 en vorig jaar acht mensen door beren gedood en deze vier vormen dus een scherpe toename. Bruine en Aziatische zwarte beren zijn dit jaar al 1200 keer gezien, het dubbele van de beren die in heel 2015 werden gespot.
Voedseltekort
De aanvallen worden veroorzaakt door voedseltekorten in de natuurlijke omgeving van de beesten. De scherpe toename van beren zou komen doordat er een overvloed aan beukennootjes is, waardoor veel meer welpen overleven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.