Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jan Wolkersprijs 2016: Kom naar De Lakenhal!

13 okt 2016
  •  
leestijd 2 minuten
Museum Lakenhal

Museum De Lakenhal

© Marc de Haan

Op 16 oktober wordt in de radio-uitzending van Vroege Vogels de Jan Wolkersprijs uitgereikt voor het beste natuurboek van 2016. De bekendmaking vindt plaats tijdens een rechtstreekse uitzending die zondagochtend tussen 7 en 10 uur vanuit Museum De Lakenhal in Leiden. De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant.
Na de uitzending houden de genomineerden voor de Jan Wolkersprijs 2016 lezingen en excursies. Ook zijn er stadsexcursies o.l.v. een gids door het Leiden van Jan Wolkers. Deze lezingen en excursies kun je bijwonen en zijn gratis. Je moet wel boeken en je gratis ticket biedt tevens toegang tot De Lakenhal op zondag 16 oktober 2016. Klik  hier  om te boeken.
Het programma ziet er als volgt uit:
7.00 – 10.00 uur: live radio-uitzending Vroege Vogels vanuit De Lakenhal met rond 09.45 uur de bekendmaking van de winnaar van de Jan Wolkersprijs 2016
11.00 - 11.45 uur: lezing in het auditorium van De Lakenhal van Arita Baaijens over "Zoektocht naar het paradijs", over het legendarische Shambhala in het zuidwesten van Siberië, een aards paradijs in een doolhof van gletsjers en ravijnen.
11.00 - 12.00 uur: stadswandelingen door het Leiden van Jan Wolkers, vertrek bij De Lakenhal, langs Lange Mare, Trianon, Ars en Hortus
11.30 - 12.30 uur: excursie naar de Hortus Botanicus met Norbert Peeters n.a.v. "Botanische revolutie", over hoe Charles Darwin met zijn plantkundige inzichten en ontdekkingen een ware revolutie teweeg bracht in onze kijk op planten. Vertrek bij De Lakenhal.
12.00 - 12.45 uur: lezing in het auditorium van De Lakenhal van Charles Fransen en Alex Alsemgeest over "In krabbengang door kreeftenboeken". Aan de hand van voorwerpen uit het krabbenkabinet van de bekende Leidse bioloog en conservator Lipke Holthuis laten de schrijvers zien hoe hun boek tot stand kwam. 
13.00 - 13.45 uur: lezing in het auditorium van De Lakenhal van Albert Beintema over "de Grutto", onze nationale vogel, waar het helemaal niet zo goed mee gaat omdat het boerenland zodanig is veranderd dat de grutto's daar niet meer kunnen leven.
Museum De Lakenhal vind je aan de Oude Singel 32, 2312 RA Leiden.
Wil je komen bestel dan zo snel mogelijk een ticket: Klik  hier  om te boeken.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.