Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jagers redden 364 reekalfjes

  •  
13-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Reekalfje_frelis.jpg

© Fotograaf: frelis

Jagers hebben in het voorjaar 364 pasgeboren reekalveren gered van de maaimachine. Ze speurden de jonge dieren op in hooilanden en brachten ze naar een veilige plek voordat de boer met het maaien van het grasland begon. In totaal is 7700 hectare grasland afgezocht.
Inventarisatie
Het zoeken van jonge reekalfjes is een jaarlijks terugkerende taak voor jagers, maar dit jaar heeft de Jagersvereniging voor het eerst geïnventariseerd hoeveel dieren precies zijn gered. De vereniging wil dat volgens een woordvoerder elk jaar gaan bijhouden.
Onzichtbaar in het gras
Reeën brengen hun jongen in hoog gras ter wereld. De jonge diertjes liggen vrijwel onzichtbaar in het gras als hun moeder voedsel zoekt. In precies dezelfde periode hooien de boeren. Vanaf een hoge maaimachine is een klein reetje niet te zien.
Speciale methode
Een pasgeboren kalf dat naar mensen ruikt, wordt door de moeder verlaten. De jagers hebben daarom een speciale methode ontwikkeld om de jonge dieren veilig uit weilanden te kunnen halen. Het kalverseizoen is nu afgelopen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.