Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jagers mishandelen statenlid Partij voor de Dieren

  •  
23-07-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_237864.jpg
Woensdagavond is Statenlid voor de Partij voor de Dieren in Noord-Holland, Peter van Poelgeest, volgens eigen zeggen aangevallen en mishandeld door twee jagers op de Hobredeweg in Westbeemster.
Van Poelgeest, ook actief als Provinciaal Fauna Adviseur voor de Dierenbescherming, was afgegaan op een melding die was doorgegeven aan het “Meldpunt Misstanden Jacht” van de Dierenbescherming Noord-Holland; er zou in een weiland in de Westbeemster door vier jagers op houtduiven worden geschoten. Aangekomen op de locatie nam Van Poelgeest foto’s van de omgeving en de activiteiten van de jagers. Twee van de jagers waren hier niet van gediend en kwamen al scheldend op het Statenlid af. Van Poelgeest gaf aan dat hij niets onwettigs deed en dat zij niets van hem te vrezen hadden als zij conform de regels aan het jagen waren, maar daar namen de jagers geen genoegen mee. Zij sloegen en schopten het Statenlid, zelfs toen hij al op de grond lag en duwden hem uiteindelijk de sloot in. De digitale camera t.w.v. 2.000 euro van Van Poelgeest liep daarbij onherstelbare schade op en het Statenlid haalde een nat pak.
De jagers vertellen echter een compleet ander verhaal. Van Poelgeest zou volgens hen al fotograferend achteruit zijn gelopen en in de sloot geduikeld zijn. "We hebben hem met geen vinger aangeraakt", verklaarde één van de jagers tegenover RTV Noord-Holland. 
Het “Meldpunt Misstanden Jacht” van de Dierenbescherming en de actieve anti-jacht lobby van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Noord-Holland door wordt door veel jagers niet op prijs gesteld. "Jagers houden er zo hun eigen regels op na en menen boven de wet te staan. Als dieren hier de dupe van worden zal ik alles in het werk stellen om dit tegen te gaan", aldus Van Poelgeest. Tegen Van Poelgeest zijn al vaker bedreigingen geuit door jagers en ook zijn gezin is bedreigd. Tot fysiek geweld was het echter nog niet gekomen.
Tegen de twee jagers uit Oostzaan is bij de politie aangifte gedaan van vernieling en mishandeling. Van Poelgeest kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.