Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jagers en honden denderen door kattenopvang

11 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Jagers met honden

© Jagers met honden, bron: pixabay

Een hele roedel jachthonden is in Engeland dwars door een kattenasiel gedenderd, in de achtervolging van een vos en een hert. Meer dan zestig katten vluchtten alle kanten op en twintig worden nog altijd vermist.

Katten lopen los

In het centrum in Sussex worden 130 katten opgevangen, die veelal ziek zijn of te oud om ze nog een nieuw huis te kunnen geven. Ze mogen er loslopen op een groot terrein met velden en bossen. Vrijwilligers noemen het beangstigend hoe de honden het terrein op renden, "volledig buiten controle''. Veel doodsbange katten zijn waarschijnlijk de bossen in gevlucht, maar gevreesd wordt dat sommige zijn gedood.

Reactie vrijwilliger kattenasiel

"De helft van de roedel zat achter de vos aan en de andere helft achtervolgde het hert. De jagers kwamen van alle kanten het terrein op, ze bliezen op hun hoorns'', vertelt een woedende vrijwilliger aan The Independent.

Excuses jagers

De jagers erkennen dat ze op het terrein waren en hebben excuses aangeboden.
bron: ANP

Meer over:

hond, kat, jacht

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

annetlemaire
annetlemaire14 jan 2018 - 14:34

Bizar!